Waarom is Milner gezond?

Voedingsstoffen
Milner wordt gemaakt met halfvolle melk en bevat daardoor 40% minder vet dan volvette kaas.

Milner is van nature een bron van diverse voedingsstoffen zoals eiwit, vitaminen en mineralen. Veel van deze voedingsstoffen zijn essentieel, wat betekent dat je lichaam ze iedere dag nodig heeft om goed te functioneren maar ze niet of onvoldoende zelf kan maken.

Zo leveren zuivelproducten, waaronder kaas, een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse inname van eiwit. Eiwit draagt bij aan gezonde spieren en botten en is belangrijk voor kinderen die in de groei zijn, maar ook voor volwassen die fit en vitaal willen blijven.

Daarnaast is Milner rijk aan diverse mineralen, waaronder calcium en fosfor. Deze mineralen zijn belangrijk voor het behouden van sterke botten en tanden. Zink is een ander mineraal waaraan Milner rijk is en is onder andere belangrijk voor het goed functioneren van je immuunsysteem.

Tot slot is Milner een bron van diverse vitaminen. Net als andere Goudse kaas bevat Milner onder andere vitamine B2 (riboflavine) en vitamine B12, die een rol spelen bij je stofwisseling en kunnen helpen bij het verminderen van vermoeidheid. Ook is Milner een bron van vitamine A en vitamine K.

Lactose-intolerantie
Lactose is een melksuiker die van nature aanwezig is in melk van alle zoogdieren. Sommige mensen kunnen lactose niet goed verteren doordat er te weinig van het enzym lactase in de dunne darmen zit. Dat wordt lactose-intolerantie genoemd. Er wordt geschat dat ongeveer 10% van de Nederlanders last heeft van lactose-intolerantie.

Om lactose-intolerantie te behandelen wordt vaak een lactosebeperkt of lactosevrij dieet voorgeschreven, waarbij mensen minder melk of producten gemaakt van melk eten.

Goudse kaas zoals Milner bevat nauwelijks lactose. Dat komt door de manier waarop kaas gemaakt wordt; daardoor verdwijnt vrijwel alle lactose en zit er minder dan 0,1% lactose in Goudse kaas. Als je last hebt van lactose-intolerantie kun je dus met een gerust hart blijven genieten van Milner!

Het Vinkje
Alle Milner varianten dragen het groene Vinkje. Dit Vinkje geeft aan dat Milner binnen de productcategorie kaas een gezondere keuze is. Dat komt doordat het een lager vetgehalte heeft dan volvette Goudse kaas.

Wist je dat het Vinkje het enige logo voor gezondere voeding is dat door de Nederlandse overheid wettelijk is toegestaan? En dat het Vinkje met de groene cirkel alleen op basisvoedingsmiddelen staat, zoals zuivel en kaas?

FR