Gazpacho, korstjes met look en Milnerschilfers

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 2 rode paprika’s
  • 3 grote tomaten
  • 5 kleine lookteentjes
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 rood Spaans pepertje (facultatief)
  • 4 verse basilicumtakjes
  • 12,5 cl olijfolie extra-vergine
  • 2 eetl. wijnazijn
  • 2 koffiel. rietsuiker
  • zout
  • peper
  • 4 sneden droog of getoast brood
  • 120 g Milner

Benodigdheden:

Bereiding: 25 minuten

Kooktijd: 5 minuten

Rusttijd: 2 uur

Budget: goedkoop

Bereiding:

  1. Snijd de paprika’s in twee of in drie en ontpit ze. Steek ze vervolgens in een plastic zak voor microgolfovens en leg ze 4 minuten in de microgolfoven. Hierna kun je gemakkelijk het vel verwijderen. Als het te moeilijk loskomt, leg je het nog 2 minuten in de microgolfoven.
  2. Pel de tomaten nadat je ze 30 seconden in kokend water hebt gelegd.
  3. Schil de komkommer en snijd de groenten, de ui en 4 knoflookteentjes in stukken.
  4. Doe dit alles in een blender, samen met de basilicumblaadjes zonder steel, de olijfolie, de wijnazijn, twee snufjes zout, de suiker en enkele draaien van de pepermolen.
  5. Mix dit heel fijn. Als je het mengsel te dik vindt, dan kun je een beetje water toevoegen.
  6. Zet dit minstens twee uur in de koelkast.
  7. Wrijf de sneden brood in met het laatste lookteentje en breek het brood in kleine stukken om er korstjes van te maken.
  8. Schraap de Milner af met een aardappelschiller om er “schilfers” van te maken.
  9. Net voor het opdienen bestrooi je de gazpacho met de schilfers en de korstjes.

FR