Gemarineerde varkensfilet pur met sinaasappel en rozemarijn en g

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 2 stuks varkensfilet pur van 250 g elk
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 plakjes Milner
  • 20 g geraspte Milner
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel acaciahoning
  • Olijfolie

Benodigdheden:

Bereiding: 10 minuten
Marinade: 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Snijd de filets in de lengte en leg de plakjes Milner er in het midden tussen. Sluit ze weer en bind ze dicht om de filet opnieuw te vormen.

Bereid de marinade: verwijder de schil van een gewassen sinaasappel en doe ze in een schotel. Voeg er het sinaasappelsap, de honing, een afgerist takje rozemarijn, zout en peper aan toe.

Laat het vlees 30 minuten marineren.

Leg het in een ovenschotel en garneer het met een takje rozemarijn. Besprenkel met een beetje olijfolie.

Zet 20 à 25 minuten in de oven. Bevochtig nu en dan en voeg een beetje water toe als de saus te veel karamelliseert.

Bereid intussen de saus. Warm de marinade op in een steelpannetje, voeg er de geraspte Milner bij en meng met een houten lepel door achten te vormen. 

Haal het vlees uit de oven, deglaceer de saus met een beetje water en doe deze jus in de steelpan met de saus.

Snijd de filet in stukken, serveer op warme borden met gebakken aardappeltjes.

Serveer met een groene salade en vinaigrette.

FR