Getoaste peperkoek en zelfgemaakte witloofconfituur met Milner 

Ingrediënten:

  • 4 sneden peperkoek 
  • 4 plakken Milner
  • 150 g witloof 
  • 15 g boter 
  • 25 g vloeibare honing 
  • 25 g kandijsuiker 
  • 1/2 citroen
  • een takje tijm 
  • 3 cl rode wijn 
  • Xeresazijn
  • peper en zout

Benodigdheden:

Bereiding:

Bereiding 10 min

Kooktijd 30 min

Totaal 40 min


Witloofconfituur:

Snijd het witloof in blokjes.

Neem een grote kookpot en laat hierin het witloof in een bodempje boter “zweten”. 

Voeg de verse tijmblaadjes, de honing en de kandijsuiker toe. Goed mengen. 

Kruid met peper en zout en laat traag sudderen. 

Roer regelmatig opdat het witloof niet zou aanbakken, maar vermijd wel dat het witloof in puree verandert. 

Deglaceer het witloof met de rode wijn en breng het opnieuw aan de kook om het te laten inkoken tot het de gewenste consistentie heeft. 

Voeg tot slot een scheutje citroensap en enkele druppels Xeresazijn toe.


Toasts:

Toast de sneden peperkoek. Leg hierop een plakje Milner en smeer een laagje confituur op de kaas


FR