Hartige tomatenfantasie op zanddeeg  met Milner

Ingrediënten:

Voor 4 personen


Voor het deeg:

  • 250 g tarwebloem (T55)
  • 4 cl olijfolie
  • 1 ei
  • 100 g geraspte Milner
  • een mespunt zout

Garnituur:

  • 600 g tomaten in verschillende kleuren
  • 4 tot 6 sneetjes Parmaham
  • een scheut olijfolie
  • balsamicocrème
  • enkele takjes vers basilicum
  • 1 lookteentje
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • fleur de sel
  • peper

Benodigdheden:

Bereiding: 45 minuten

Rusttijd: 90 minuten

Budget: goedkoop

Bereiding:

  1. Meng de bloem, het zout, de olijfolie en de kaas.
  2. Voeg het ei toe en meng alles.
  3. Als het deeg te droog is, dan voeg je 2 tot 3 eetl. koud water toe. Is het deeg te nat, dan doe je er een beetje bloem bij.
  4. Kneed het deeg met de hand of met de keukenrobot totdat het soepel en homogeen is.
  5. Vorm een bal, omwikkel hem met huishoudfolie en laat hem minstens anderhalf uur rusten in de koelkast.
  6. Zodra het deeg gerust heeft, verwarm je de oven voor op 180°C.
  7. Rol het deeg uit met de deegrol en bekleed er je taartvorm mee. Leg bakpapier op het deeg en bedek dit met een dikke laag bakbollen of gedroogde bonen. Zet het deeg 15-20 minuten in de oven. Het moet lekker krokant worden.
  8. Ondertussen rooster je de pijnboompitten goudgeel in een pan en snijd je de tomaten in schijfjes. Nadat het deeg is afgekoeld, snijd je het lookteentje in tweeën en wrijf je ermee over het deeg.
  9. Schik de tomaten op het deeg, versier dit met de parmaham, bestrooi je alles met de pijnboompitten en de grof gehakte basilicumblaadjes. Kruid met peper en fleur de sel en besprenkel met een scheut olijfolie en balsamicocrème.
Je kan deze hartige taart bijvoorbeeld serveren met een salade. 

FR