Kalfsballetjes in kaassaus 

Ingrediënten:

Balletjes:
  • 500 g kalfsgehakt 
  • 1 ei 
  • 1 snede brood 
  • rozemarijn
  • peper en zout
  • 150 g Milner
Saus:
  • 50 g boter 
  • 50 g bloem 
  • 75 cl melk 
  • 250 g geraspte Milner 
  • peper en zout

Benodigdheden:

Bereiding:

Bereiding 5 min
Kooktijd 10 min
Totaal 15 min

Verwarm de oven voor op 230°.

Balletjes:
Verkruimel het brood.
Neem een kom, klop hierin het ei los en voeg het kalfsvlees, het broodkruim, de rozemarijn, peper en zout toe. Meng alles goed door elkaar. 
Snijd kleine blokjes van de kaas en omwikkel deze blokjes met wat gehakt om er balletjes van de maken. 
Leg de balletjes op bakpapier op een bakplaat. Zet de balletjes 8 tot 10 minuten in de oven. 

Saus:
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur (niet laten bruinen!). Voeg al roerend met een klopper de bloem toe. 
Laat het mengsel gedurende enkele minuten bakken totdat het blond kleurt. 
Giet er beetje bij beetje de melk bij en voeg dan nog steeds goed roerend en ook in kleine hoeveelheden, de geraspte kaas toe. Kruid met peper en zout.  
Neem de saus van het vuur zodra ze goed homogeen gebonden is. 
Schep de balletjes op borden en overgiet ze net voor het opdienen met de saus. 

FR