Pasta met pesto

Ingrediënten:

  • 500 g spaghetti
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 lookteentje 
  • 100 g verse basilicumblaadjes
  • 50 g geraspte Milner 
  • 100 g Milner in blokjes gesneden 
  • 5 cl olijfolie

Benodigdheden:

Bereiding:

Kooktijd 10 min
Totaal 20 min

Breng gezouten water aan de kook in een grote kookpot. 
Rooster de pijnboompitten in een pan op een matig vuur. 
Plet het lookteentje. 
Mix de pijnboompitten, de look, het basilicum en de geraspte Milner met een keukenrobot tot een homogeen mengsel. Giet er dan beetje bij beetje de olijfolie bij. 
Kook de spaghetti en laat hem uitlekken. 
Schep de spaghetti in (eventueel voorverwarmde) borden. 

Dien een portie spaghetti op met een portie pestosaus en strooi er om te eindigen wat blokjes Milner op. 

Proeven maar! 

FR