Risotto Verde (met Milner en verse groenten)

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 250 g rijst voor risotto
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 courgettes
  • 200 g erwtjes
  • 1 bundel groene asperges
  • 1 ui
  • 10 cl droge witte wijn
  • 100 g Milner
  • 20 cl room
  • 20 g boter
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • peper

Als je geen asperges vindt, dan kun je ze vervangen door peulerwten (mange-tout).

Benodigdheden:

Bereiding: 30 minuten

Kooktijd: 20 minuten

Budget: goedkoop

Bereiding:

  1. Hak de ui fijn en fruit hem in de boter in een kookpot.
  2. Snijd de courgette in dunne plakjes en snijd de asperges in 4.
  3. Fruit de groenten in een pan met de olijfolie en de fleur de sel totdat ze licht goudgeel kleuren maar nog een beetje krokant blijven. 
  4. Schep de rijst bij de ui en roer. Zodra de rijst een beetje transparant wordt, giet je de wijn erbij terwijl je blijft roeren. Zodra de wijn verdampt is, giet je er een soeplepel hete bouillon bij. Draai nu het vuur lager. Het is belangrijk dat je tijdens de volledige kooktijd nooit stopt met roeren. Zodra de rijst de bouillon heeft geabsorbeerd, giet je er een tweede soeplepel bouillon bij, enzovoort. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Dat duurt ongeveer 20 minuten. Voeg vervolgens de room, de geraspte Milner en de groenten toe. Kruid met peper, meng zorgvuldig en zet het deksel op de pot. Laat dit nog twee minuten op een heel zacht vuur sudderen.
  5. Proef en breng zo nodig op smaak. Dien de risotto direct op.

FR