Salade van geroosterde vijgen en Milner op toasts

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 8 sneden zuurdesembrood
  • 4 vijgen
  • 200 g jonge bladspinazie
  • 150 g Milner
  • 100 g luzernescheuten (of andere scheuten)
  • 2 maal een handvol chips van rode bieten
  • 50 g zonnebloempitten
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • honing

Benodigdheden:

Bereiding: 30 minuten

Baktijd: 10 minuten

Budget: middelmatig

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de sneden brood in 2 en de vijgen in  4 parten.
  3. Schik op elke broodsnede een vijgpartje met een toefje honing en bestrooi dit met geraspte Milner.
  4. Zet dit een tiental minuten in de oven.
  5. Rooster de zonnebloempitten goudgeel in een pan.
  6. Zet 4 borden klaar. Schik hierop de spinazieblaadjes, de luzernescheuten, de rode biet chips en de geroosterde zonnebloempitten.
  7. Besprenkel dit alles met een scheutje olijfolie en wat balsamicoazijn. Leg ten slotte 4 vijgentoastjes op elk bord.
  8. Je kunt rode biet chips kant en klaar kopen of je kunt ze ook zelf maken.
  9. Snijd een rauwe rode biet met een keukenmandoline in flinterdunne plakjes . Leg de plakjes op bakpapier en zet ze ongeveer 45 minuten in een oven van 150°C. Houd  het bakproces goed in de gaten en draai de plakjes af en toe om. Laat ze vervolgens afkoelen en krokant worden in de uitgeschakelde oven.

FR