Soesjes met Milner en maanzaad

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 150 g bloem
  • 100 g boter
  • 25 cl water
  • 150 g geraspte Milner
  • 1 eetl. maanzaad
  • peper

Benodigdheden:

Bereiding: 20 minuten

Baktijd: 25 minuten

Budget: goedkoop

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Begin met de bereiding van het soezendeeg: doe de boter met het water in een steelpan en verwarm dit al roerend op een matig vuur.  Zodra het mengsel begint te koken, doe je er ineens alle bloem bij terwijl je heel krachtig roert.
  3. Blijf roeren op een zacht vuur totdat er een deegbal ontstaat.
  4. Schep dit deeg in een slakom en doe er al roerend de eieren één voor één bij. Roer dit tot een homogeen deeg.
  5. Voeg nu de geraspte Milner, het maanzaad en een beetje peper toe.
  6. Schep dit mengsel in een spuitzak en spuit soesjes ter grootte van een noot op bakpapier.
  7. Bak de soezen 25 minuten in de oven.

FR