Taboulé van bulgur

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 200 g bulgur
  • 4 dikke wortelen
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 50 g rozijnen
  • 2 citroenen
  • 10 eetl. olijfolie
  • 1 bosje verse munt
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 bosje jonge ui
  • 150 g Milner in blokjes
  • zout
  • peper

Benodigdheden:

Bereiding: 70 minuten

Rusttijd:  minimum 2 uur

Budget: goedkoop

Bereiding:

  1. Spoel de bulgur om het zetmeel te verwijderen en laat uitlekken. Doe daarna de bulgur in een slakom en giet er koud water bij totdat de bulgur onder staat. Laat hem een uur zwellen.
  2. Laat ondertussen ook de rozijnen in een kom water zwellen. 
  3. Neem een pan en bak hierin de in blokjes gesneden wortelen en courgette met twee eetlepels olie. De blokjes moeten een beetje kleuren, maar toch nog krokant blijven.
  4. Snijd de tomaten en de kaas in blokjes, de jonge ui in ringetjes en hak de munt- en peterselieblaadjes fijn.
  5. Laat de bulgur goed uitlekken. Druk zo nodig het vocht eruit met je handen. 
  6. Doe de bulgur in een slakom en voeg het sap van de 2 citroenen en de olijfolie  toe. Meng zorgvuldig.
  7. Schep er vervolgens de groenten, de kaas, de uitgelekte rozijnen, de verse kruiden en de ui bij. Kruid met een beetje peper en zout. Zet de kom in de koelkast.

Opmerking: je bulgur smaakt nog beter als je hem een dag op voorhand klaarmaakt.

FR