Toasts met asperges, pancetta en Milner

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 1 stokbrood
  • 6 sneden Milner
  • 1 bundel groene asperges
  • 6 plakjes pancetta (liefst chiffonade)
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Benodigdheden:

Bereiding: 15 minuten

Baktijd: 20 minuten

Budget: middelmatig

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Snijd het stokbrood in sneden van ongeveer 2 cm en leg ze op bakpapier. Zet de stokbroodsneden een tiental minuten in de oven om ze te grillen en blijf erbij om het grillen in de gaten te houden.
  3. Ondertussen fruit je de asperges in een pan met een beetje olijfolie, zout en peper.
  4. Zodra de stokbroodsneden goudgeel zijn, haal je ze uit de oven en leg je op elke snede een stuk Milner. Zet ze opnieuw in de oven gedurende twee minuten.
  5. Snijd de asperges in stukken en schep ze op de toasts.
  6. Bedek elke toast met wat pancettachiffonade, sprenkel ze met wat balsamicoazijn en dien de toasts op als aperitiefhapjes.

FR