Tomaten met rijstvulling

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 9 grote tomaten
  • 200 g rijst
  • 1 aubergine
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 200 g Milner
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 koffiel. suiker
  • olijfolie
  • 40 g boter

Benodigdheden:

Bereiding: 60 minuten

Baktijd: 40 minuten

Budget: goedkoop

Bereiding:

  1. Snijd een hoedje van 8 tomaten en hol ze uit met een lepel. Doe het vruchtvlees in een kookpotje, samen met de in stukken gesneden negende tomaat, het bouillonblokje en de suiker. Zet het deksel op de pot en laat dit op een zacht vuurtje koken.
  2. Laat ondertussen de rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de aubergine en de paprika’s in kleine blokjes, hak de ui en pers de knoflook. Fruit dit alles 10 tot 15 minuten in een pan met een beetje olijfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Snijd de kaas in blokjes.
  6. Meng nu de groenten, de kaas en de rijst in een kom en kruid dit mengsel volgens je smaak.
  7. Vul de tomaten en zet er de hoedjes op. Doe een nootje boter op elke tomaat en zet ze 25 minuten in de oven. De tomaten moeten smeltzacht uit de oven komen.
  8. Neem het potje met het vruchtvlees van de tomaten van het vuur en mix het.
  9. Overgiet de tomaten met dit sausje en dien ze op.

FR