Vegetarische cheeseburger met humus 

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 2 grote wortels
  • ½ courgette
  • 100 g volkoren beschuit, fijngemalen
  • 1 ei
  • 1 sjalot, versnipperd
  • 1 el bieslook, fijn gehakt
  • peper en zout 
  • 2 el koriander, fijn gehakt
  • 1 tl currypoeder
  • 2 à 3 el olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 120 g humus
  • enkele blaadjes sla
  • 4 sneden Milner-kaas

Benodigdheden:

Bereiding:

Rasp de wortels en de halve courgette. Meng deze met de fijngemalen beschuiten, het ei, de versnipperde sjalot, de gehakte bieslook, peper en zout, de gehakte koriander en het currypoeder tot een vast geheel. Rol balletjes en druk deze plat zodat je een hamburger krijgt. Verhit enkele eetlepels olijfolie in een pan en bak de burgers tot ze gaar zijn. Smeer de humus royaal op de hamburgerbroodjes en bedek met de sla. Plaats daarboven een half sneetje kaas, een versgebakken hamburger en nog een half sneetje kaas. Plaats het hoedje op de hamburger en serveer met een frisse salade.

FR