Wortelcake met Milner

Ingrediënten:

Voor 4 personen

  • 200 g bloem
  • 125 g bruine suiker
  • 180 g geraspte wortelen
  • 100 g geraspte Milner
  • 2 eieren
  • 10 cl olie
  • 6 noten
  • 1 pakje bakpoeder
  • 3 mespunten kaneel

Benodigdheden:

Bereiding: 10 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur en 10 minuten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 °C.

Klop de eieren op met de suiker. Wanneer de mengeling verdubbelt in volume en begint te schuimen, klopt u er geleidelijk aan de bloem en de olie door. Voeg vervolgens al roerend de kaneel, het bakpoeder en ten slotte de geraspte wortelen, de geraspte Milner en de noten toe.

Meng alles goed, stort het geheel in een geoliede cakevorm en laat 50 à 60 minuten bakken.

Laat de cake afkoelen en haal hem dan pas uit de vorm.

FR